Kære venner !

 Vi har lige været i Gagauzia, i Moldova for besøge vores venner dernede.

De er meget glade, for det vi sender, og vi kan år efter år se, at de arbejder sig op især på skole og hospital området.

Vi var 4 personer på turen. 2 kørte i den ambulance vi havde fået som gave af Falck, og de andre 2 kørte i privatbil, så vi havde en bil til rådighed til hjemturen.
Vi gjorde turen på 9 dage og kørte 5500 km i alt.

Efter ankomsten var vi på hospitalet, hvor ”vores” senge, dyner og puder m.m. var en del af inventaret på sygestuerne.
I køkkenet så vi også meget af det, vi havde sendt der ned. Store gryder, kartoffelkogere, bestik ja, selv en urtepotteskjuler var i brug til opbevaring af bestik. Sygeplejersker var også iført uniformer, der er kommet fra Danmark.

Vi kender alle de gummimåtter, der ligger lige inden for døren i mange forretninger her hjemme i Danmark. Vi har været så heldige at få 50.000 stk. i forskellige størrelser. Vi sender ca. 200 stk. med, hver gang vi sender et vognlæs hjælp af sted. De bliver brugt til mange formål, tæpper i opholdsrum, soverum m.m.. Men da vi ikke selv kan nå at bruge dem alle, har vi givet en del til andre, der sender nødhjælp. I f.eks. Gambia bruges de i soverummene, da både børn og voksne ellers ligger på den bare jord.
Der var rent og pænt overalt, og de var meget imødekommende og glade for det de fik.
Vi så et hjem for mennesker, der ikke kunne klare sig selv, de blev også godt behandlet, og der var rent og pænt.
Så var vi på et lager, (et gammel frugtlager), men det så meget godt ud. Der gik 2 ældre damer og holdt orden der. Der kom en lastbil for at hente stålreoler, stiklagner, en barneseng m.m. til et hospital, og der var bare styr på udleveringen.

Vi arbejder sammen med transportfirmaets mand hr. Poulsen, på at kunne følge transporten hele vejen, så vi er 100 % sikker på, at alt bliver leveret på rette sted.

På vejen hjem var vi i Uzhgorod, i Ukraine, til en sigøjner lejr med 40.000 indbyggere. Vi sender nødhjælp dertil gennem Peter Fjelstrup, der har ansvaret for leveringerne, og alt var også der, i den skønneste orden.

En rigtig god tur, og en tak til alle medarbejdere.

Venlig hilsen
Jens Rabjerg.
Dansk international nødhjælp. Dk

Nyeste kommentarer

08.10 | 03:16

Toată aprecierea și stima pentru întreaga activitate !

03.04 | 15:34

Hvis jeg skulle tale om historien om Dansk Nødhjælps hjælp...

25.03 | 17:53

Vil gerne være medlem Mvh Mette Allerslev

04.07 | 16:58

Tak for en fantastisk tur med det storslåede fælleskab. Tusind tak for de...